header images

Műszaki tanácsadás

A szaktanácsadás szoros összefüggésben van a tervezéssel, hiszen szakembereink nem kizárólag a műszaki tervek dokumentációk elkészítésében rendelkeznek tapasztalattal, de számos kollégánk tanulta ki a műszaki tanácsadás szakmai fortélyait is.

  • műszaki leírások készítése

Vállaljuk a megrendelő által megfogalmazott igények átformálását egy műszakilag is megvalósítható folyamattá. Javaslatokat dolgozunk ki a költséghatékonyságra és döntést előkészítő dokumentációt készítünk ezen folyamat kivitelezésére.

  • költségvetési kiírások készítése

Az elektromos tervek alapján a TERC program segítségével elkészítjük árazatlan, de akár árazott költségvetését még a kivitelezés megkezdése előtt. Így megrendelőink körülbelüli elképzelést kaphatnak beruházásuk várható anyagszükségletét, illetve anyagköltségét tekintve.

  • vezetékjogi engedélyeztetés

A közcélú hálózatok vagy kapcsoló berendezések tervezése során vezetékjogi engedélyeket is szükséges beszerezni. Az engedélyeztetési eljárást cégünk végigviszi, a kérelmek beadásától, az eljárási díjak befizetésén át, egészen a vezetékjogi engedély készhez vételéig. A vezetékjogi engedélyben kell meghatározni a közcélú hálózat nyomvonalát, tartószerkezetinek helyét, az általuk elfoglalt terület nagyságát, a biztonsági övezetként kijelölt területsáv nagyságát. A külső kezelőterű átalakító vagy kapcsoló berendezés elhelyezésére szolgáló ingatlan tulajdonosának hozzájárulását is a kérelemhez kell csatolni.

  • felelős műszaki vezetés

Szakembergárdánk vállalja a komplett kivitelezések elektromos felelős műszaki vezetését. A felelős műszaki vezetést a kivitelező érdekeiben végezve, az elektromos kiviteli terveket figyelembe véve végezzük szem előtt tartva a jogi és egyéb szabályozásokat.
műszaki ellenőri feladatok ellátása

Megrendelőink érdekeit képviselve vállaljuk projektek elektromos műszaki ellenőri feladatainak ellátását is.

  • fénytechnikai tanácsadás

Az igények felmérése után megrendelőink részére kidolgozzuk üzemek, irodák költséghatékony világítástechnikai megoldásait, és javaslatot teszünk az energiatudatos rendszerek kialakítására.

  • napelemes erőművek engedélyeztetése

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az alternatív erőforrások kihasználása. Egyik ilyen a napelemes rendszerek, melyet akár egy családi házra is telepíthetünk, de akár föld felületére létesített erőműveket is ki lehet alakítani. Jelenleg a tervezői gárdánk mind a háztartási méretű kiserőművek, mind pedig a kiserőművek tervezésével, az igénybejelentéstől egészen a megvalósításig, az engedélyeztetések teljes körű ügyintézésével is foglalkozik.

Fel!