header images

Tervezés

Mind erősáramú, mind pedig gyengeáramú hálózatok tervezését, engedélyeztetését, és ezek teljes körű ügyintézését a hatóságok felé kompletten vállaljuk. Legyen a beruházás áramszolgáltatói, vállalkozói, vagy magánjellegű, tervezőink valamennyi területen elismert szakmai háttérrel rendelkeznek, és ennek megfelelően készítik el a kívánt dokumentációt.

Elektromos tervezési munkánk során több a tervezői szakmában is ismert, és elfogadott szoftverekkel dolgozunk, a megrendelői igények maximális kielégítése mellett a gazdasági, a műszaki, a jogszabályi és a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével.

Komoly referenciákkal és tapasztalattal rendelkezünk az erősáramú tervezés minden területén:

  • nyomvonaltervek készítése


Mérnökeink vállalják az elektromos kábelek, vezetékek nyomvonalának teljes körű tervezését, méretezését legyen a kábel csatornában, gégecsőben, föld alatt vagy föld felett vezetve. A teljes körű tervezéshez hozzá tartozik a szükséges engedélyek intézése, beszerzése is.

  • kis- és középfeszültségű szabadvezeték hálózatok tervezése


Irodánk kis- (0,4kV) és középfeszültségű (10-35 kV) szabadvezeték hálózatokat is tervez. Kisfeszültségű hálózatok többnyire a végfelhasználókat szolgálják ki, és lakott területen húzódnak. Amennyiben szükséges az oszlopok áthelyezése, avagy megszűntetése, ennek engedélyeztetését is intézzük

  • kis- és középfeszültségű földkábel hálózatok tervezése


Manapság egyre gyakoribb, hogy a szabadvezetékek helyett földkábel hálózatot alakítanak ki. Illetve amennyiben hozzá kellene nyúlni a szabadvezetékhez, azt már nem engedélyezik, hanem helyette a talajban kell elhelyezni a kábeleket. Ezekben az esetekben elkerülhetetlen a szabadvezeték hálózatok kiváltása, melyet elektromos tervekkel kell alátámasztani, és egyeztetni a közművekkel. Mérnökeink ebben is segítségre lehetnek, illetve amennyiben szükséges, akkor az engedélyeztetési eljárásban is.

  • transzformátor állomások tervezése


Az alállomások, transzformátor állomások célja, hogy a nagyfeszültséget felhasználásra alkalmas alacsonyabb feszültségszintre alakítsák. Az ilyen jellegű objektumok a nagyfeszültség szint miatt rendkívül veszélyesek, éppen ezért kerítéssel, zárt ajtókkal vannak védve, ezeken belül a berendezések megközelítése életveszélyes.
A transzformátor állomások nagyon sokfélék lehetnek. Irodánkat legtöbbször kommunális, illetve ipari transzformátor állomások tervezésével, és annak engedélyeztetésével bízzák meg.

  • épületvillamosság tervezése


Hagyományos és intelligens épületek installációinak tervezését, épületfelügyeleti rendszerek tervezését is vállaljuk a megrendelőink igénye szerint. Szerelvények, dobozok, kismegszakítók, stb. helyének, a csövek nyomvonalainak megtervezésével az épületvillamosság minden szükséges tervezési munkáját elvégezzük.
elektromos építési engedélyezési tender, csatlakozási, mérési, kiviteli tervek
Az erős- és gyengeáramú kivitelezési munkák egy bizonyos része építési engedély köteles. Ezen munkák dokumentációs részeként elkészítjük az elengedhetetlen csatlakozási, mérési és kiviteli terveket a szükséges engedélyek beszerzésével.

  • villámvédelmi tervek készítése


Az utóbbi években jelentős mértékben megnövekedett az elektronikai rendszerek, hálózatok használata, melyekre a villám, illetve a villám által okozott túlfeszültség visszafordíthatatlan károkat okozhat – főként gyártó üzemek esetében. Villámvédelmi rendszerek kialakítását minden esetben javasoljuk, melynek kockázatelemzését és a norma szerinti villámvédelmi rendszerek tervezését is elkészítjük.

  • napelemes erőművek tervezése


Napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az alternatív erőforrások kihasználása. Egyik ilyen a napelemes rendszerek, melyet akár egy családi házra is telepíthetünk, de akár föld felületére létesített erőműveket is ki lehet alakítani. Jelenleg a tervezői gárdánk mind a háztartási méretű kiserőművek, mind pedig a kiserőművek tervezésével, az igénybejelentéstől egészen a megvalósításig, az engedélyeztetések teljes körű ügyintézésével is foglalkozik.

  • elosztó kapcsolási rajzok készítése


Mind az ipari, mind pedig a kommunális épületek kis- és középfeszültségű energiaelosztásának tervezési munkáit, illetve a szükséges elosztószekrények, berendezések fő- és vezérlőköri áramköreinek megtervezését vállaljuk.

  • beépített tűzjelző berendezés tervezése


A tűzjelző rendszerek elhelyezését, működését hatósági előírások szabályozzák. Ezen előírások és a helyszíni felmérések alapján tervezzük meg a szükséges hagyományos és címezhető tűzjelző rendszereket, figyelembe véve a megrendelői igényeket és a jogszabályi követelményeket.

Fel!